Bölüm Tanıtımı

06.06.2022 310

TARIM ALANI

06-06-2022


TARIM ALANININ TANIMI VE AMACI

Tarım Alanı; Bahçe Bitkileri, Tarla Bitkileri, Süs Bitkileri ve Peyzaj dallarına ait yeterliliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretimin yapıldığı alandır.

Tarım Alanı;

1. Bahçe Bitkileri

2. Tarla Bitkileri

3. Süs Bitkileri

4. Peyzaj

dallarını içermektedir.

Bu dallar isimlendirirken; yaygın ve örgün mesleki eğitim kurumlarında uygulanan alan dal yapısı ile Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yayımlanan ulusal meslek standartları ve ulusal mesleki yeterlilikler dikkate alınmıştır.

 Alanın Tanımı

Tarım Alanı; Bahçe Bitkileri, Tarla Bitkileri, Süs Bitkileri ve Peyzaj dallarına ait bilgi, beceri, tutum ve iş alışkanlıklarına sahip meslek elemanlarının yetiştirilmesine yönelik eğitim verilen bir alandır.

Bahçe Bitkileri, Tarla Bitkileri, Süs Bitkileri ve Peyzaj dallarında meslek elemanının yetiştirilmesine yönelik eğitim veren bu alanın, bireylerin eğitim performansları, ilgi, ihtiyaç, yetenek ve bireysel farklılıkları da dikkate alınarak programda belirlenmiş yeterliliklere sahip meslek elemanı yetiştirmeye yönelik eğitim verilen alan olarak tanımlanması öngörülmüştür.

Alanın Amacı

Bu alanda bireylere; Bahçe Bitkileri, Tarla Bitkileri, Süs Bitkileri ve Peyzaj dallarına ait yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

 

TARIM ALANININ DALLARI

1. BAHÇE BİTKİLERİ

Tanımı

Bahçe bitkileri yetiştiricisi elemanının sahip olduğu; arazi hazırlığı, genel bitki yetiştirme, fidan üretme, örtü altı üretim yapma, bağcılık, meyve yetiştirme, sebze yetiştirme, bitki koruma ile ilgili mesleki yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Bahçe bitkileri yetiştiricisi elemanının yetiştirilmesine yönelik eğitim veren bu dalın, bireylerin eğitim performansları, ilgi, ihtiyaç ve yetenekleri dikkate alınarak programda belirlenmiş yeterliliklere sahip meslek elemanı olarak yetiştirmeye yönelik eğitim verilen bir dal olarak tanımlanması öngörülmüştür.

Amacı

Bu dalda bireylere; arazi hazırlığı, genel bitki yetiştirme, fidan üretme, örtü altı üretim yapma, bağcılık, meyve yetiştirme, sebze yetiştirme, bitki koruma yeterliliklerinin kazandırılması  amaçlanmaktadır.